!!!Για την καλύτερη περιήγησή, στην ιστοσελίδα μας, ενεργοποιήστε τους μηχανισμούς JAVA!!!


Στυλιάνος Κώτσιος
 

Βιογραφικό:

Επίκουρος
Καθηγητής
Τομέας: Μαθηματικά Πληροφορική
 

Ο Στέλιος Κώτσιος γεννήθηκε στην ΑΘΗΝΑ το 1960 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ όπου πήρε το πτυχίο του το 1983. Το 1986 απεφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Έρευνας του Μαθηματικού Τμήματος, ενώ το 1993 ανεκηρύχθη διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής, με γνωστικό αντικείμενο:

Μη γραμμικά διακριτά συστήματα, το πρόβλημα της συναρμογής. Την διετία 1994 - 1996 υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο University College Dublin, Ireland, πάνω στην χαοτική συμπεριφορά μη γραμμικών διακριτών συστημάτων, χρηματοδοτούμενος από το πρόγραμμα Human Capital and Mobility της Ε.Ε. Η ερευνητική αυτή εργασία συνεχίστηκε, για έναν ακόμα χρόνο, στο Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Το ακαδημαικό έτος 1997-1998 εδίδαξε Ανώτερα Μαθηματικά στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα Ναυπηγών των ΤΕΙ Αθήνας.

Το 1998 εξελέγη μέλος ΔΕΠ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και σήμερα εργάζεται, στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. Ταυτόχρονα εργάζεται στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο σαν ΣΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής ενώ παραδίδει μαθήματα μαθηματικών και στην ΣΤΕΑΜΧ. Το έτος 2002-2003 εργάσθηκε και σαν έκτακτος Αναπληρωτής Καθηγητής στο νεοϊδρυθέν τότε, Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 Ασχολείται με την μελέτη, τόσο θεωρητική, όσο και εφηρμοσμένη των μη γραμμικών διακριτών συστημάτων. Τον ενδιαφέρει κυρίως η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω αλγοριθμικών μεθόδων συμβολικού προγραμματισμού. Τελευταία μελετάει και εφαρμογές εργαλείων της θεωρίας συστημάτων στην Οικονομική Δυναμική.

Είναι μέλος της SIAM

E-mail:  skotsios@econ.uoa.gr

                                                                                                                                                                    

 

 

 

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό Από Προηγούμενα Εξάμηνα
 

Downloads
Προγράμματα & Εργασίες Φοιτητών
 

Links
Χρήσιμα Links & Sites  Φοιτητών
 

Δελτίο Τύπου
Συνέδριο Γενεύης
Απρίλιος 2007

 

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών